tisdag 17 november 2009

Världens roligaste spam

Kineserna är annorlunda folk.

Många är dem och åren av avskildhet satte sina spår i hur det kinesiska folket ser på mail i allmänhet och spam i synnerhet.

Alla, som i huvud taget haft en mailadress vet vilken plåga spamen är. Själv ägnar jag minst en kvart varje morgon på att rensa mailen från spam.

På sista tiden märkte jag att jag började få ovanligt många mail från Kina. Det kinesiska spamet handlar dock inte om penisförlängare, lottovinster eller billig Viagra.

Nej, kineserna vill marknadsföra sina nätbutiker. Det handlar i allt från kläder till resor, men de mailen jag får handlar oftast om elektronikbutiker.

Tidigare hade kineserna skickat mailen på engelska, men efter sommaren har antalet kinesiskt spam på svenska ökat.

Jag, liksom de flesta av jordens befolkning, läser inte spam utan trycker snabbt på delite-knappen.

Förra veckan läste jag, trots allt ett mail som jag tyckte verkade konstigt. Och jag ångrar ingenting.
Kineserna tror tydligen att vi har mer engelska ord i det svenska språket än vi själva vet om.

Det var det kanske roligaste mailet jag läst på länge. Eftersom det inte var tanken att det skulle vara ett roligt mail blir resultatet ännu mer hillarious.

Ännu en gång visar detta på att användningen av översättarprogram är ingenting att rekommendera.

Här är mailet i sin helhet:

Hej! Friend!
Jag hitta en ny online-butik som ligger i Peking på China. They huvudsakligen säljer elektriska produkter, är priset lägre än marknaden för stronge competition. At tillfället fraktkostnaden för snus är gratis under kampanjperioden tid, och det kommer att bli en rabatt om du köper mer än två goods. The servicen är också bra too. Please ta en titt på denna hemsida så kanske du hittar något du like.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar