torsdag 20 januari 2011

2012 blir spännande år i Hollywood


När katastroffilmen 2012 kom för två år sedan tog Hollywoodproducenterna den lite väl för bokstavligt. De tror nämligen att världen ska på riktigt gå under i slutet av nästa år.

Därför satsar man på stort inför nästa års biosäsong. Inte sedan 2005 har så många storfilmer producerats inför 2012. Hollywood satsar dock på säkra kort. Efter 3D-boomen är det dags för uppföljare.

I dagarna blev det klart att Anne Hathaway ska spela Catwoman i nya Batman "Dark Knight Rises". För övrigt så är självklare Christian Bale redan tidigare klart för titelrollen i filmen.
Även andra seriehjältar klara för bioduken nästa år: Superman 2, Spider Man 4 och Ghost Rider 2. Alla dessa har redan börjat sina produktioner.

Några 80-tals klassiker ska tillbaka till bion: Mad Max och Ghostbusters.

Övriga återseenden nästa år som jag ser fram emot är Kick-Ass 2, Ice Age 4 och Man in Black 3.

I ett ovanligt återseende kommer även Jason Bourne tillbaka till bion.

Trots alla dessa storproduktioner är det kanske redan klart vilken film som kommer vara den största av de alla: The Hobbit part1.
Peter Jackson står för regin och nästan alla figurer från sagan om ringen-filmerna är tillbaka i sina roller. Gandalf, Legolas och Gollum.
Filmen ska göras med en helt ny teknik och filmbolaget Warner Brothers har köpt de dyraste och mest moderna 3D-kamerorna som finns just nu. Endast 43 kameror har gjorts hittills och Peter Jackson har tillgång till alla dessa.En sak är klar. Oavsett om världen går eller inte går under i slutet av 2012 så vill jag befinna mig i biosalongen när det sker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar