torsdag 25 mars 2010

Det perfekta programmet


Uppdrag Granskning har alltid varit en av mina favoriter. Trots att kvalitén på deras reportage pendlar mellan fenomenalt till mediokert så är de aldrig dåliga.
SVT har satt ribban högt och det syns tydligt.

Speciellt igår. Visst har Uppdrag Granskning avslöjat skandaler och hamnat i konflikt med företag (ICA, IKEA mm), organisationer (Moderaterna, Stadsmissionen) eller myndigheter (Vetlanda kommun, Polisen). Det är första gången, så vit jag vet, har programmet avslöjat hur ett helt samhälle agerar och liknar en arg mobb.
Det skiljer endast några hundra år Bjästaborna från häxbrännare.

Skolan har idag kallat in en massa specialisthjälp för att lösa "problemet". Deras hemsida är stängd och ser ut så här för en kvart sen:

Jag har ingen respekt för varken prästen, kommunen, skolan eller rektorn om deras agerande. Att vara efterklok är ingen ursäkt. Det förlåter inte att alla i byhållan vände flickan ryggen samtidigt. Även våldtäckskillens korkade morsa som startade Facebooksida åt honom förtjänar att avslöjas och hängas ut.
Just på grund av fallets stora betydelse för offret kan jag avslöja killens identitet. Han heter Dennis Häggström! och bor på Västerlånggatan 10 i Örnsköldsvik.
Hoppas att han lider under sin vistelse på ungdomsanstalten.

2 kommentarer:

  1. vilket okonstruktivt blogginlägg, ditt inlägg visar inget än otolerans och okunskap om den frågar du tar upp, det ger inget till diskussionen...

    SvaraRadera
  2. Till anonym 5 april 2010 13.25: Jaha.. Och var anser du att gränsen skall sättas då? Visst borde väl USA släppa ut de som låg bakom 9/11...? Den ultimata toleransen är ju att tillåta allt. Är det så du vill ha det?

    SvaraRadera