måndag 28 december 2009

Snart mera blod på tv
Nytt år innebär ofta nya tv-serier i Sverige. Många serier från USA, som har haft premiär i höstas är på väg hit. Sedan tidigare är det klart att TV6 ska visa Vampire Diaries redan i februari. Kanal5 förhandlar om att visa nya versionen av V. Jag blir inte förvånad att TV6 ska även visa Cleveland Show eftersom de redan vunnit stor publik med The Family Guy.

Det finns en serie som jag ser emot lite speciellt mycket: Spartacus: Blood and Sand.
Det verkar så att det nya årtiondet börjar precis som det förra, med gladiatorer. Men inte på bio utan på tv. Seriens producent är inte mindre än Sam Raimi, manen som bland annat gav oss Spider-Man. Seriens budget är lika stor som mindre lands BNP och det mest intressanta är att det redan är klart att andra säsong ska spelas in i slutet av våren. Detta är ytters sällsynt då första avsnittet har inte ens sänds ännu.

En rysk tv-kanal har visat en längre förhandstit från det första avsnittet och efter att ha sett den, säger jag bara en sak: Imponerande!

Till skillnad från Rome, som var en bibliskt version av Vita Huset så liknar Spartacus: Blood and Sand snarare 300. Serien har bland annat spelas in med samma digitalteknik som 300 och The Spirit. De stora fansen som älskade 300 kommer säkert att älska Spartacus.
Historien om Spartacus känner de flesta till. Inte minst från filmen från 60talet. Det handlar om en gladiator som gör uppror mot romarna och samlar stora grupper av gladiatorer att följa honom.

Blod kommer spruta på tv med start den 22 januari och det ännu inte klart vilken svensk kanal ska visa serien. Det pratas om Canal Digital och därmed även Kanal 5, men detta är än så länge spekulationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar